in

5 ОЧИГЛЕДНИ СИГНАЛИ ЗА ГОВОР НА ТЕЛОТО ЗА ДА ЈА ПРИВЛЕКУВААТ + БОНУС // ТАЈНИ НА ЈАЗИКОТ НА ТЕЛОТО

Видете, првото истражување го спроведе Моника М. Мур (1985), која ја набљудуваше невербалната комуникација на жените и девојките во барови, кампуси, клубови и во јавност. Таа и нејзините колеги набљудувале над 200 жени повеќе од 30 минути во исто време барајќи невербални знаци.
После тоа доаѓале до одреден број сигнали кои жените му ги испраќаат на мажот, по што би следело неговото приближување кон неа, започнување комуникација и други начини на запознавање.
После тоа беа лансирани бројни истражувања кои покажаа нови знаци и невербални движења кои жените ги прават кога чувствуваат привлечност.

Погледнете го сето тоа во оваа видео:

What do you think?

Written by dikel

Македонија на Евровизија (1996-2022)

Цеца ШОУ: Магичен трик кој не сте го знаеле сигурно